Σάββατο 8 Μαΐου 2010

NINTENDO κάμψη ύστερα από 6 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης


Nintendo
Την Πέμπτη, ο κατασκευαστής του Wii Nintendo ανέφερε κέρδη ύψους ¥ 228.6  ($ 2,5 δισ. δολάρια) για το οικονομικό έτος της, που έληξε στις 31 Μαρτίου. Αυτό είναι ένα 18 τοις εκατό πτώση από τον περασμένο χρόνο. Οι πωλήσεις επίσης υποχώρησαν κατά 22 %  σε σχέση με το περασμένο έτος ($15.4 δις δολάρια).  

Wii
Η ασθενέστερη οικονομική επίδοση της Nintendo οφείλεται σε  διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης πτώσης της τιμής του Wii, λιγότερους ισχυρούς τίτλους Wii, την ανατίμηση του γιέν, καθώς και πιο φτωχές παγκόσμιες πωλήσεις. 

Η ζήτηση για το Wii ήταν κάτω στο πρώτο μέρος του χρηματοικονομικού έτους λόγω της επιβράνδυνσης των καταναλωτικών δαπανών κατά τη διάρκεια της ύφεσης. Αλλά η εταιρεία είπε ότι οι πωλήσεις της κονσόλας παιχνιδιών, έκανε ριμπάουντ κατά την περίοδο των διακοπών. Για το πλήρες οικονομικό έτος, η Nintendo πώλησε 20,5 εκατομμύρια κονσόλες Wii σε σχέση με τις 26 εκατομμύρια κονσόλες το προηγούμενο έτος .

Αντιμέτωποι με τον εν εξελίξει ανταγωνισμό από τους κατασκευαστές κονσολών  Microsoft και  Sony, η εταιρεία μείωσε η τιμή του Wii τον περασμένο Σεπτέμβριο από 50$  έως 199$. 

Η ζήτηση για την DS φορητή κονσόλα παιχνιδιών ήταν επίσης μειωμένη για το έτος . Η Nintendo πώλησε 27,1 εκατομμύρια DS μονάδες σε όλο τον κόσμο σε σύγκριση με τα 31,1 εκ.  το προηγούμενο έτος. Όμως, οι πωλήσεις ήταν ισχυρές στην αμερικανική ήπειρο, με πωλήσεις 12,3 εκατομμυρίων κονσολών DS, σπάζοντας το ρεκόρ πωλήσεων στην US σύμφωνα με την εταιρεία. 



H νέα φορητή κονσόλα με την μεγαλύτερη οθόνη το DSi XL έκανε το ντεμπούτο της στην Ιαπωνία το περασμένο έτος και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο, τον Μάρτιο. Η εταιρεία είπε ότι πούλησε 128,9 εκατομμύρια DS κονσόλες μέχρι σήμερα, καθιστώντας τις μεγαλύτερες πωλήσεις φορητών μηχανών παιχνιδιών ακόμα και από το σειρά  Game Boy που είχε βγει στην αγορά το 1989. 



Από την πλευρά του λογισμικού, η Nintendo πώλησε 16,1 εκατομμύρια αντίγραφα του Wii Sports Resort και 12,6 εκατομμύρια αντίτυπα του Wii Fit Plus για το έτος.  Το New Super Mario Bros, κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου έτους για το Wii και πώλησε 14,7 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα πουλάει bundle με κάθε νέα κονσόλα Wii το πακέτο Sports Resort καθώς και τον νέο ελεγκτή MotionPlus.

Παρά το αναμενόμενο Nintendo 3DS καθώς και τους πολλά υποσχόμενους τίτλους παιχνιδιών, όπως τα Pokemon Black, Pokemon White, Metroid: Other M, και Super Mario Galaxy 2, η Nintendo δέχεται έντονες πιέσεις.

Για το τρέχον οικονομικό έτος που θα λήξει τον Μάρτιο του 2011, η εταιρεία αναμένει ότι τα κέρδη θα μειωθούν 12,5%, καθώς και ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν 2,4 τοις εκατό. 

Η εταιρεία μπορεί επίσης να αντιμετωπίζει μεγαλύτερο ανταγωνισμό  από τη Microsoft και την Sony, οι οποίες  και οι δύο θα  λανσάρουν τους δικούς τους motion ελεγκτές.

Πηγή: CNET NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου